Reiki en het Chakra systeem

By Lucy few | Uncategorized

De Reiki-energie is een hogere kosmische energie. Het komt binnen via het kruinchakra, stroomt naar beneden naar het hart en vervolgens langs de armen en naar buiten door energiecentra in de handpalmen.

Het chakrasysteem (hier verwijs ik naar de 7 belangrijkste chakra’s vanaf het wortelchakra tot het kruinchakra) maakt deel uit van een andere energiestroom, maar natuurlijk is alles verbonden. Deze energiestroom maakt deel uit van wat in Chi Gong de Microkosmische Kringloop wordt genoemd. Levensenergie stroomt vanaf het wortelchakra langs de rug omhoog naar de kruinchakra en vervolgens langs de voorkant en langs het belangrijkste energiereservoir, het onderste Dan Tian.

Ik had vele jaren geprobeerd het chakrasysteem te begrijpen, maar afgezien van de standaardinformatie die circuleert over de kleuren, was er niet veel solide kennis beschikbaar.

Het was toen ik een krachtige energieontwaking had dat de chakra’s en hun rol duidelijk werden. Een enorme zoemende energie die begon in mijn voeten en geslachtsdelen begon zich een weg omhoog te banen door mijn lichaam. Bij elk chakrapunt begreep ik wie ik was op elk niveau – het werd me meteen duidelijk. Ik begreep dat de chakra’s als distributiecentra energietransformatiecentra waren die de energie opwaardeerden en veranderden naarmate deze omhoog ging.

Nu kan ik eindelijk deze kennis opnemen in mijn cursussen. In de Reiki 2-cursus leer ik studenten wat de chakra’s zijn en hoe ze zich ervan bewust kunnen worden, en ik geef oefeningen om hierbij te helpen.

About the Author

Justin Peach werkt sinds 1998 als Reiki Master in Belgiƫ en Nederland en heeft meer dan 500 mensen getraind tot het niveau van Reiki Master. Hij coacht andere Reiki Masters bij hun praktijk en cursussen. Justin is meditatieleraar en is tevens ook facilitator van The Work van Byron Katie.

>