De 5 belangrijkste tips bij het kiezen van je Reiki-leraar

By Lucy few | Uncategorized

Dus je hebt de diepe ontspanning van een Reiki-behandeling ervaren en overweegt om een leerling te worden van deze krachtige en helende beoefening. Misschien wil je voortdurende ondersteuning bieden aan een geliefde of aan jezelf of heeft je intuïtie je gewoon gebracht naar deze beoefening.

De keuzes zijn talrijk en de verscheidenheid van de paden naar Reiki kunnen overweldigend zijn.

Waar moet je beginnen?

Om de omvang te beperken van het aantal mogelijke leraren, moet je als je eenmaal een Reiki-leraar hebt gevonden of zelfs in persoon ontmoet, op zoek gaan naar het volgende:

1. Voegt de Reiki leraar daad bij woord?
Zoek uit of de leraar zichzelf behandelt met Reiki en andere technieken als onderdeel van haar/zijn eigen ontwikkeling en bijvoorbeeld meditatie, yoga of Chi Gong toepast. Een goede leraar weet dat zij/hij in een voortdurend werk-in-uitvoering-proces zit en moet streven naar het ontwikkelen en verkennen van de weg vooruit.

2. Hoeveel ervaring heeft de Reiki-leraar?
De Reiki-leraar moet transparant zijn over hoeveel jaar ervaring zij/hij heeft met het geven van behandelingen en lesgeven. Een solide achtergrond betekent dat zij/hij zal lesgeven vanuit een directe ervaring in plaats van simpelweg informatie door te geven.

3. Is er een kader om je groei te bevorderen?
Een goede leraar zal een duidelijk pad aanbieden voor leerlingen om hun beoefening te verdiepen, hetzij door middel van dagen waarop ervaringen gedeeld kunnen worden, workshops en voortdurende steun. Je wordt niet aan je lot overgelaten na je eerste cursus. Wat ook belangrijk is, is dat de leraar je zal wijzen op je eigen intuïtie bij het bepalen van de juiste timing voor een volgende cursus in plaats standaardperiodes in te plannen, omdat hij weet dat Reiki maatwerk is.

4. Toont de leraar nederigheid?
Een echte Reiki-leraar is een bescheiden voorbeeld van de de ontwikkelingskrachten van Reiki. Zij zal waarschijnlijk niet pronken met de titel van “Master” of te veel nadruk leggen op zijn lijn maar meer focussen op of hij wel of niet in overeenstemming met zijn hoogte potentieel leeft. Haar ego of imago is het laatste waar zij zich druk om maakt.

5. Gebruikt deze persoon verwarrend jargon?
Een goede leraar zal in staat zijn om in duidelijke en eenvoudige woorden over Reiki te spreken waardoor het transparant en toegankelijk wordt voor haar/zijn leerlingen, vrij van elke vorm van religieuze of spirituele dogma’s. Kijk uit voor leraren die zeggen dat hun vorm van Reiki beter of krachtiger is.

About the Author

Justin Peach werkt sinds 1998 als Reiki Master in België en Nederland en heeft meer dan 500 mensen getraind tot het niveau van Reiki Master. Hij coacht andere Reiki Masters bij hun praktijk en cursussen. Justin is meditatieleraar en is tevens ook facilitator van The Work van Byron Katie.

  • Henri says:

    Mijn leraar [ ik heb jaren geleden reiki 1 bij hem gevolgd ] was, en is nog steeds erg op geld gericht, ik heb af en toe nog contact .

  • Monique Topman says:

    Ik kan niet wachten tot we gaan beginnen 🙂

  • >